Karnabaharı lezzet şölenine çeviren taktik! Zeytinyağı ferahlatıyor, 25 dakika yeterli

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiKarnabahar, doğru teknikler ve malzemelerle hazırlanarak sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katar. Ancak doğru pişirme teknikleri ve özel soslarla destekleyeceğiniz karnabahar tarifleri lezzeti bir adım öteye taşır. Peki karnabaharın en lezzetli hali nasıldır?

Karnabahar, besleyici değeri yüksek, düşük kalorili ve çok yönlü bir sebze olarak mutfaklarımızda sıkça yer bulan bir yiyecektir. Ancak, pek çok kişi karnabaharı hazırlarken ya yanlış yöntemler kullanıyor ya da yeterince lezzetli sonuçlar elde edemiyor.

Karnabaharın dokusunu ve lezzetini korumak için pişirme yöntemi son derece önemli. Buharda pişirme, karnabaharın besin değerlerini kaybetmeden yumuşamasını sağlayabilir. Eğer daha yoğun bir lezzet arıyorsanız, fırında kavurma yöntemini de deneyebilirsiniz. Fırında kavrulmuş karnabahar, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık bir dokuya sahip olacaktır. Bunun için karnabahar çiçeklerini zeytinyağı, tuz ve baharatlarla karıştırıp 200 derece fırında yaklaşık 25 ila 30 dakika pişirmeniz yeterli olur.

Karnabaharın doğal tadı nötrdür. Bu da onu baharatlarla zenginleştirmek için mükemmel bir fırsat sunabilir. Kimyon, zerdeçal, kırmızı toz biber ve karabiber gibi baharatlar karnabahara derinlik katacaktır. Özellikle Hint mutfağından ilham alan baharat karışımlarıyla farklı tatlar yakalamak da mümkün. Zeytinyağına ekleyeceğiniz sarımsak ve limon suyu da karnabahara taze ve aromatik bir tat katacaktır.

Karnabaharı sade tüketmek yerine çeşitli soslarla lezzetlendirebilirsiniz. Yoğurtlu tahin sosu, fırında pişmiş ya da haşlanmış karnabahar için harika bir eşlikçi olabilir. Bunun yanında parmesan peyniriyle hazırlayacağınız kremalı soslar da karnabaharı gurme yemeğe dönüştürebilir. Eğer daha hafif bir seçenekten yanaysanız, limonlu zeytinyağı sosu ile ferahlatıcı bir tat elde edebilirsiniz.

Karnabaharı sadece garnitür olarak düşünmek yerine, ana yemeklerde yaratıcı şekillerde kullanmayı deneyebilirsiniz. karnabahar çorbası yaparak soğuk kış günlerinde içinizi ısıtabilirsiniz. Karnabaharı ince ince doğrayarak salatalarınıza ekleyebilir ya da pirinç yerine kullanarak düşük karbonhidratlı ‘karnabahar pilavı’ yapmayı deneyebilirsiniz. Karnabaharı püre haline getirip patates püresine alternatif bir seçenek de sunabilirsiniz.

Lezzetli bir yemek için, kullanılan malzemelerin tazeliği her zaman önemlidir. Karnabahar satın alırken beyaz ve sıkı çiçeklere sahip olanları tercih etmelisiniz. Sararmış ya da yumuşamış karnabaharlar tazeliğini kaybetmiş olabilir ve bu da yemeğinizin lezzeti üzerinde olumsuz etki yaratabilir.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”