1 kaşık çay sarımsakları böyle koruyor! Aylarca ilk günkü gibi taptaze kalacak

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiSarımsak, yemekleri daha farklı ve daha lezzetli hale getiren harika bir baharattır. Hem hastalıkların tedavisinde hem de yemeklerde kullanılan sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Ancak sarımsak çeşitli koşullara bağlı olarak bozulabilir, dolayısıyla sarımsağın saklama koşullarına dair bazı inceliklere sahip olmak gerekir. Peki, sarımsak nasıl saklanır?

Sarımsak keskin tadı nedeniyle baharat veya çeşni olarak dünyanın tüm coğrafyalarında yaygın olarak kullanılıyor.

Ancak bu lezzetli baharatın tazeliğini koruması etkisinin de bir o kadar fazla olmasına sebep olur.

Dolayısıyla sarımsağın en doğru şekilde saklanması gerekir. Bu lezzetli baharatı saklamanın birçok yöntemi vardır.

Kimileri sarımsakları tek tek soyarak bir kavanozda vakumlamayı, kimileri sarımsağı bütün olarak saklamayı ihtiyacı olduğunda soyup kullanmayı tercih eder.

Ancak sarımsağı saklamanın oldukça etkili ve kolay bir yolu vardır. Bunun için yapmanız gereken şey sarımsakların tamamını soymak ve cam bir kavanozun içine yerleştirmek.

Ardından kavanozun içine 2 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin ve son olarak bir yemek kaşığı kuru çay dökün. Bu şekilde sarımsaklarınız aylarca ilk günkü tazeliğini korur.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”